Plnená bravčová roláda

  autor   4254x

Suroviny:

600 g bravčového mäsa na roládu
100 g párkov
4 vajcia
1 menšia cibuľa
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, odblaníme a rozrežme na široký, tenký plát. Osolíme, okoreníme, jemne naklepeme a z jednej strany potrieme horčicou. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme rozšľahané vajcia, soľ a urobíme pražnicu. Naukladáme ju na mäso. Do stredu uložíme olúpané párky, mäso zvinieme do rolády a previažme hrubou niťou. Vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme a zakryté upečieme domäkka. Chvíľu pred dopečením odokryjeme, aby bolo mäso ružové a chrumkavé. Mäso zbavíme nite a nakrájame asi na pol centimetrové plátky. Podávame s dusenou ryžou a s ovocným kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus