Plnená kapusta II.

  autor   3744x

Suroviny:

1000 g mastnejšieho hovädzieho mäsa
1000 g bravčového mäsa
smotana
1000 g kyslej kapusty
100 g ryž
pol cibule
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plnenú kapustu najlepšie pripravíme v hlinenej nádobe. Asi 1 hodinu varíme hovädzie mäso. Polovicu bravčového mäsa pomelieme, pomiešame s uvarenou ryžou, pridáme soľ, mleté čierne korenie a nakrájanú cibuľu, premiešame a naplníme kapustné listy. Na dno hlinenej nádoby dáme polovicu kapusty, naplnené kapustné listy, nakrájané hovädzie mäso a zvyšok bravčového mäsa. Prikryjeme druhou polovicou kapusty a zalejeme vývarom z mäsa. Varíme 2 až 3 hodiny. Pri podávaní porcie polejeme smotanou. Čím je plnená kapusta teplejšia, o to je chutnejšia. Podávame so zemiakmi alebo s haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus