Plnené baklažány II.

  autor   2030x

Suroviny:

300 g syra Mozarella
4 baklažány
5 paradajok
2 strúčiky cesnaku
olej
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
mleté korenie
soľ.

Postup:

Baklažány po dĺžke narežme tak, aby pri stopke ostali vcelku. Osolíme ich a necháme asi 30 minút odležať. Medzitým sparíme a olúpeme paradajky a nakrájame ich na kolieska. Syr nakrájame na plátky, olúpaný cesnak rozotrieme a zmiešame s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Narezané baklažány potrieme zmesou cesnaku a petržlenovej vňate a do vzniknutých medzier vložíme plátky paradajok a syra. Naplnené baklažány poukladáme do olejom vymastenej zapekacej misky a pokvapkáme olejom. Pečieme asi 50 minút v stredne vyhriatej rúre. Keď sú baklažány upečené, posypeme ich nasekanou bazalkou. Mozarella je jemný, mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka, dnes sa však robí z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus