Plnené hrušky I.

  autor   2692x

Suroviny:

4 veľké hrušky
25 g hrozienok
25 g jadier vlašských orechov
200 ml červeného vína
1 čajová lyžička kryštálového cukru
kúsok citrónovej kôry
kúsok celej škorice
4 klinčeky
pol čajovej lyžičky škorice.

Postup:

Hrušky olúpeme, ale stopky necháme, široké konce hrušiek opatrne odrežme a odložíme, pretož ich budeme potrebovať na uzavretie. Jadrovníky vyberieme lyžičkou. Z hrozienok, nasekaných orechových jadier a škorice pripravíme plnku, ktorou naplníme vnútro hrušiek. Naplnené hrušky uzavrieme odložnými vÅ•škami, ktoré prichytíme špáradlami a všetky uložíme do hrnca. V troche horúcej vody a červenom víne roztopíme za stáleho miešania cukor, pridáme kúsok citrónovej kôry, celú škoricu a klinčeky, povaríme asi 2 hodiny a precedíme. Časťou sirupu polejeme hrušky v hrnci, prikryjeme, vložíme do mierne vyhriatej rúry a udusíme domäkka. Počas dusenia občas potrieme zvyšným sirupom. Udusené hrušky vyberieme zo sirupu, špáradlá odstránime, hrušky preložíme do misy so širšími koncami nahor a zalejeme sirupom, ktorý sme ešte nechali na ohni zhustnúť. Podávame vychladnuté.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus