Plnené hrušky II.

  autor   2009x

Suroviny:

4 veľké hrušky. Marináda: 2 lyžice oleja
1 lyžica citrónovej šťavy
horčica
práškový cukor
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 50 g šunky
100 g tvarohu
1 lyžica majonézy
1 lyžica nasekanej zelenej petržlenovej vňate
korenie podľa chuti. Na ozdobenie: Hlávkový šalát
nasekaná zelená petržlenová vňať.

Postup:

Hrušky olúpeme, rozpolíme, opatrne vyberieme jadrovníky, pričom otvory trocha prehĺbime a hrušky namočíme do pripravenej marinády na niekoľko hodín. Potom ich naplníme plnkou tak, ž otvory vyplníme a navrch ešte navÅ•šime z plnky malé kôpky. Takto pripravené hrušky uložíme na listy hlávkového šalátu rozložné na mise a hodne posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Plnka: Tvaroh vymiešame, pridáme šunku nakrájanú na malé kúsky, majonézu, nasekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame. Plnku môžme podľa chuti okoreniť ľubovoľným korením.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus