Plnené paradajky III.

  autor   2956x

Suroviny:

10 veľkých okrúhlych paradajok
250 g teľacieho (alebo bravčového mäsa)
50 g slaniny
1 vajce
200 ml smotany
pol žmle
múka
voda
zelená petržlenová vňať
cukor
soľ.

Postup:

Paradajky umyjeme, dáme na chvíľu do horúcej vody, vyberieme a opatrne olúpeme. Vrch odrežme a lyžičkou opatrne vyberieme jadrá. Mäso pomelieme a dusíme na masti, pridáme soľ, slaninu nakrájanú na kocky a namočenú, vyžmýkanú žmľu. Potom primiešame vajce a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a naplníme paradajky. Dáme do nádoby. Z paradajok vybraté vnútro pretlačíme cez sito, posolíme, pridáme trocha cukru a premiešame so smotanou, 1 lyžicou múky a 2 lyžicami vody a nalejeme na paradajky. Navrch dáme kúsky masla a prikryté pomaly dusíme, kým mäso nezmäkne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus