Plnené paradajky na prímorský spôsob

  autor   2241x

Suroviny:

1 konzerva tuniaka
4 veľké paradajky
1 cibuľa
2 nakladané uhorky
4 zelené olivy
1 čajová lyžička horčice
1 citrón
100 ml oleja
petržlenová vňať
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z paradajky zrežme vÅ•šky a vyberieme dužinu. Cibuľu, uhorky a olivy nakrájame na kocky, tuniaka roztlačíme vidličkou. Z paradajkovej dužiny odstránime semená a nakrájame ju. Tuniaka, nakrájanú zeleninu a paradajkovú dužinu zmiešame, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou, osolíme a okoreníme. K zmesi pridáme olej vymiešaný s horčicou a citrónovou šťavou. Paradajky naplníme pripravenou zmesou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme vychladiť. Podávame ako studené predjedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus