Plnené vajcové karbonátky

  autor   2605x

Suroviny:

15 g pečenej šunky
4 vajcia
100 g hustej mliečnej omáčky
100 g čerstvých paradajok
20 g chlebových omrviniek
5 g bujónu
100 až 150 g prílohy.

Postup:

Bielky a žĺtky vajec uvarených natvrdo osobitne nakrájame. Bielky zmiešame s mliečnou omáčkou, žĺtky s nadrobno nakrájanou uvarenou šunkou. Z bielkov sformujeme karbonátky plnené žĺtkovou plnkou. Karbonátky obalíme v rozšľahanom vajci, potom v chlebových omrvinkách a opečieme na masle. Pred podávaním karbonátky poprepichujeme kúskami upečených makarónov, na ktoré vložíme papierové manžty (rúrky). Obložíme zeleným hráškom s maslom alebo zelenou fazuľkou. Samostatne podávame paradajkovú omáčku pripravenú z čerstvých paradajok alebo paradajkového pretlaku, do ktorej primiešame maslo a silný bujón.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus