Plnený hovädzí biftek

  autor   2143x

Suroviny:

1000 g hovädzej sviečkovice
100 g šunky
100 g plesňového syra
tuk na pečenie
1 čajová lyžička celého zeleného korenia
hrubšia niť na previazanie. Omáčka: 100 g prerastenej údenej slaniny
2 lyžice masla (alebo tuku)
8 paradajok
4 strúčiky cesnaku
zväzok bazalky
šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Sviečkovicu umyjeme a prekrojíme do dvoch tretín tak, aby vznikol plát. Obložíme ho plátkami šunky a syra a posypeme zrnkami zeleného korenia. Mäso preklopíme a previažme niťou ako roládu. Tuk rozpálime na panvici a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho dáme do rúry predhriatej na 220 stupňov a pečieme asi 20 minút. Maslo alebo tuk rozpálime na panvici a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Primiešame nadrobno nasekanú bazalku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, upravíme na taniere, osolíme, okoreníme, polejeme omáčkou a ihneď podávame. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi. Zapíjame červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus