Plnený kel II.

  autor   2035x

Suroviny:

1000 g bravčového a teľacieho mäsa
50 g slaniny
2 vajcia
200 ml smotany
3 až 4 väčšie hlávky kelu
100 g ryž
2 lyžice múky
1 lyžica masti
majorán
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Kel očistíme, vcelku obaríme horúcou vodou, prikryjeme a necháme vychladnúť. Potom precedíme, listy roztvoríme a naplníme plnkou. Mäso pomelieme spolu so slaninou, primiešame ryžu a vajcia. Prihneme 3 až 4 listy a potom do stredu každého listu dáme plnku, listy privrieme a zviažme. Medzitým pripravíme zápražku s mletou červenou paprikou, nakrájanou cibuľou a majoránom. Pridáme soľ, vložíme naplnené hlávky kelu a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Pred podaním pridáme do šťavy 200 ml smotany.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus