Plnený patizón I.

  autor   4368x

Suroviny:

150 g bravčového mäsa
100 g húb
3 vajcia
1 patizón
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
strúhanka
zelená petržlenová vňať
masť
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Premiešame s preddusenými hubami (huby udusíme na masti do polomäkka), okoreníme mletým čiernym korením a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do tejto plnky primiešame aj na drobné kúsky nakrájanú dužinu z patizóna (zbavenú jadierok) a vajcia. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Patizón rozkrojíme, lyžicou vyberieme časť dužiny, osolíme, naplníme mäsovou zmesou, dáme na pekáč, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme. Podávame s pikantnými omáčkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus