Pochúťka zo sekaného údeného mäsa

  autor   2156x

Suroviny:

140 g sekaného údeného mäsa
jazyka alebo srdca
6 vajec
mlieko na navlhčenie sendviča
6 okruhov sendviča
lyžička hladkej múky
maslo na vymastenie hrnca
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z vajec opatrne oddelíme bielky, žĺtky necháme v škrupine. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame múku, uvarené sekané údené mäso, soľ, mleté čierne korenie a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Okruhy sendviča namočíme jednou stranou do mlieka a nenamočenou stranou ich vložíme do vymasteného hrnca (alebo na plech). Na každý okruh sendviča urobíme kôpku zo snehu, dovnútra spravíme jamku a do nej vyklopíme zo škrupiny žĺtok. Takto pripravenú pochúťku upečieme v stredne teplej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus