Polievka z diviny s knedličkami

  autor   2738x

Suroviny:

200 g jelenieho (srnčieho) mäsa
40 g kostí
40 g mrkvy
80 g zeleru
40 g masla
2 vajcia
100 ml bieleho vína
1500 ml vody
1 menšia cibuľa
1 lyžica zelenej petržlenovej vňate
strúhanka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom (prípadne pivom). Mäso pomelieme, pridáme rozotreté maslo, vajcia, nadrobno nasekanú cibuľu, mleté korenie, nasekanú petržlenovú vňať a trochu strúhanky. Všetko spolu riadne premiešame a zo zmesi sformujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare. Dochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus