Poľský boršč II.

  autor   2685x

Suroviny:

300 g jahňacieho mäsa
kyslá smotana
150 g kuriatok
pol bielej hlávkovej kapusty (400 g pripravenej na varenie)
1 cvikla (200 g pripravenej na varenie)
1 cibuľa
1 a pol lyžice nestužného rastlinného tuku
500 ml vegetariánskeho zeleninového vývaru (instant)
3 borievky
1 čajová lyžička rasce
1 bobkový list.

Postup:

Cibuľu nakrájame na kolieska a podusíme na rozohriatom tuku dozlata. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Kuriatka očistíme, primiešame k cibuli a mäsu a všetko dobre opečieme. Pridáme rascu, bobkový list, borievky a prilejeme zeleninový vývar. Varíme asi 30 minút. Kapustu medzitým očistíme a nakrájame na rezance. Cviklu olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme k ostatným prísadám a varíme v prikrytom hrnci na miernom ohni asi 20 minút. Boršč rozdelíme na taniere a do prostriedku každého dáme kôpku kyslej smotany.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus