Pór s vajcom na sedliacky spôsob

  autor   2157x

Suroviny:

Úené mäso
vajcia
syr
400 g póru
400 g zemiakov
strúhanka
soľ.

Postup:

Očistený pór nakrájame na kúsky dlhé 2 cm, uvaríme v malom množstve slanej vody a precedíme. Do ohňovzdornej sklenej misy dobre vymastenej tukom dáme vrstvu na kolieska nakrájaných zemiakov uvarených v šupe, vrstvu slaniny nakrájanej na malé kocky, vrstvu údeného mäsa (alebo šunky) a nakoniec vrstvu póru. Polejeme vajcom ušľahaným ako na pražnicu, navrch naukladáme kúsky masla, posypeme strúhankou a strúhaným syrom a v stredne vyhriatej rúre zapečieme. K jedlu podávame hlávkový alebo paradajkový šalát.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus