Rizoto z teľacieho mäsa I.

  autor   1918x

Suroviny:

500 g teľacieho mäsa (krk alebo plece)
50 g vareného údeného mäsa
50 g slaniny
20 g tvrdého syra
30 g masla
200 g ryž
1 paradajka
50 g cibule
vývar
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Do panvice dáme slaninu nakrájanú na kocky a opečieme ju do sklovita. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju. Ďalej pridáme paradajku a teľacie mäso nakrájané na kocky. Pomiešame a dusíme, až kým sa šťava, ktorá sa vylúhuje z mäsa nevydusí. Potom nasypeme na mäso umytú a sparenú ryžu, chvíľu ju necháme s mäsom podusiť. Osolíme, opaprikujeme a navrch poukladáme maslo nakrájané na menšie kúsky. Podlejeme vývarom a dusíme v rúre pod pokrievkou, kým všetko nezmäkne. Potom naberačkou urobíme na mise kopčeky, ktoré navrchu posypeme nasekaným vareným údeným mäsom, strúhaným tvrdým syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus