Rozbíf I.

  autor   2022x

Suroviny:

1 sviečkovica (môž byť aj falošná)
100 ml smotany
múka
2 lyžice masti
vývar z mäsa
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a utrieme, ponoríme do vriaceho vývaru, zakryjeme a necháme 3 až 4 hodiny stáť na chladnom mieste. Potom mäso posolíme, potrieme mletou červenou paprikou a múkou a opečieme v rozpálenej masti. Vrch potrieme smotanou a dáme do rúry. Vlastnou šťavou častejšie podlievame. Keď jedna strana zhnedne, mäso obrátime. Na silnom ohni pečieme, až kým mäso napichnuté ihlicou nepúšťa krvavú šťavu. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame horúce s horčicou a s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus