Rozbíf II.

  autor   1938x

Suroviny:

1 sviečkovica (môž byť aj falošná)
štvrť nakrájanej cibule
2 lyžice masti
50 g masla
trocha mletého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso vcelku dobre z každej strany naklepeme; musí ostať okrúhle. Posolíme a pozdĺžne narežme 3 otvory. Do nich dáme maslo, mleté čierne korenie a nakrájanú cibuľu. Mäso potom zviažme a otáčame 2 minúty v horúcej masti. Potom ho zakryjeme a necháme stáť jeden a pol dňa. Potom ho zo šťavy vyberieme a pol hodiny pečieme v horúcej masti. Nakrájame na tenké plátky a dáme na misu. Do šťavy pridáme 2 lyžice vody, posolíme, prevaríme a podlejeme ňou upečené a nakrájané mäso. Podávame s hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus