Ryža s mäsom

  autor   3008x

Suroviny:

10 g bravčovej alebo jahňacej pečene nakrájanej na plátky
100 g nasekaného vareného hovädzieho
jahňacieho
kuracieho alebo bravčového mäsa či šunky
100 g držiek
dôkladne umytých a nasekaných
100 g rybacieho filé nakrájaného na tenké plátky
450 g ryž
3 nasekané jarné cibuľky
1 čajová lyžička sezamového oleja
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného na plátky
2500 ml kuracieho vývaru
1 a pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 a pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Ryžu dobre umyjeme a nasypeme do veľkej nádoby. Pridáme kurací vývar a držky. Pomaly varíme 60 až 90 minút, alebo dovtedy kým sa držky dobre neuvaria a ryža sa nerozvarí na jemnú kašu. V inej nádobe varíme pečeň nakrájanú na plátky asi 5 minút. Necháme ju odkvapkať a pridáme do ryž. Pridáme varené mäso, rybu, sezamový olej, polovicu cibuliek, soľ, čierne korenie a plátky ďumbieru. Varíme prikryté ďalších asi 15 minút. Nalejeme do veľkých misiek a podávame posypané zvyšnými nasekanými cibuľkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus