Šalát so zelenými rezancami

  autor   1563x

Suroviny:

100 g salámy
100 g varenej šunky
100 g krabov alebo kreviet
100 g mušlí z konzervy
200 g čerstvých šampiňónov
2 paradajky
2 čerstvé cibule
250 g zelených rezancov. Dresing: 40 ml Amaro Siciliano (Averna)
400 ml jogurtu
200 ml kečupu
šťava z 1 citróna
100 ml octu
zväzok oregana
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezance uvaríme v slanej vode a precedíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme, umyjeme a tiež nakrájame na plátky. Salámu a šunku nakrájame na prúžky. Kraby alebo krevety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Mušle necháme dobre odkvapkať na site. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Prísady na šalát dáme do misy a opatrne premiešame. Na dresing vymiešame dohladka jogurt, kečup, ocot a citrónovú šťavu. Pridáme oregano, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Aromatizujeme likérom. Dresing nalejeme na šalát, necháme na chladnom mieste asi 10 minút a môžme podávať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus