Sedliacke kotlety

  autor   2211x

Suroviny:

400 g bravčového karé bez kosti
1 vajce
300 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
30 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, múku a rozotretý cesnak, podľa chuti osolíme. Vymiešame zemiakové cesto v ktorom obalíme pripravené rezne. Obalené rezne hneď vypražíme v rozpálenom tuku dočervena. Podávame horúce s chlebom alebo so zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus