Segedínsky guláš II.

  autor   7312x

Suroviny:

200 g bravčového mäsa z pleca
200 g bravčového bôčika
250 ml kyslej smotany
400 g kyslej kapusty
2 cibule
20 g hladkej múky
40 g masti
mletá rasca
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a mäso. Osolíme, okoreníme a opražíme. Pridáme kapustu, zakryjeme pokrievkou a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku, ktorú sme nasucho opražili, podlejeme chladnou vodou, premiešame a povaríme. Pridáme k mäsu, ochutíme mletou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu. Podávame s kysnutou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus