Sépia v hrnci

  autor   3543x

Suroviny:

600 g sépie
200 ml bieleho vína
4 paradajky
1 malá konzerva olúpaných paradajok
100 g plnených zelených olív
1 balenie kapár
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
500 ml mäsového vývaru
zväzok estragónu
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kuchynsky upravenú sépiu nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky. Olej rozpálime v kastróli a sépiu krátko opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme. Potom pridáme prepasírované paradajky, olivy a kapary. Zalejeme mäsovým vývarom a bielym vínom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom, prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky. Do omáčky primiešame nasekaný estragón, ešte raz necháme zovrieť a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus