Slaninové knedle I.

  autor   2390x

Suroviny:

600 g údeného bôčika
400 ml mlieka
4 vajcia
300 g kyslej kapusty
500 g žmlí
150 g hrubej múky
1 lyžica masti
1 cibuľa
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Žemle nakrájame na kocky a necháme trocha uschnúť. Uvarený údený bôčik nakrájame a opražíme. Pridáme žmle, chvíľu popražíme a necháme vychladnúť. Z hrubej múky, mlieka a vajec pripravíme cestíčko, ktoré zmiešame s bôčikom a žmľami. Pridáme nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Znovu premiešame a necháme odležať. Zo zmesi formujeme guľaté knedle, ktoré varíme asi 10 až 12 minút v osolenej vode alebo v riedkom vývare. Uvarené knedle popicháme vidličkou a posypeme opražnou cibuľou a kyslou kapustou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus