Slavónske mäso na pastiersky spôsob

  autor   1916x

Suroviny:

800 g jahňacieho mäsa
100 ml bieleho vína
200 g paradajok
300 g zemiakov
400 g cibule
100 ml oleja
2 feferónky
zelená paprika
1 bobkový list
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 lyžica múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji dozlata, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na kocky a vložíme do kotlíka. Prilejeme trocha oleja, mäso opečieme, pridáme bobkový list, feferónky nasekané nadrobno a podlejeme teplou vodou. Dusíme pol hodiny a potom šťavu zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, primiešame mletú červenú papriku, olúpané a nakrájané paradajky a zelenú papriku. Ak treba, prilejeme vodu a dusíme ešte 20 minút. Nakoniec pridáme zemiaky nakrájané na kocky a biele víno. Po 15 minútach odložíme kotlík z ohňa. Pred podávaním môžme do šťavy vmiešať kyslú smotanu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus