Slimáky na maremmanský spôsob

  autor   4356x

Suroviny:

24 slimákov s ulitami
4 paradajky
1 chilli paprička
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
šťava z 1 malého citróna
100 ml strúhanky
zväzok mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slimáky necháme dobre odkvapkať a naplníme do ulít. Olej rozpálime na väčšej panvici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cesnak rozotrieme so soľou, spolu s paradajkami a očistenou chilli papričkou pridáme k cibuli. Krátko opražíme. Mätu preberieme, umyjeme, nadrobno nasekáme a zamiešame do omáčky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a okyslíme citrónovou šťavou. Slimáky v ulitách polejeme omáčkou, posypeme strúhankou, zapečieme v rúre alebo na grile a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus