Slivková omáčka

  autor   4106x

Suroviny:

220 g čerstvých (alebo zaváraných) sliviek bez kôstok
220 g marhúľ
50 g hrozienok
2 až 3 sušené chilli papričky
2 g čerstvého koreňa ďumbieru
4 lyžice bieleho otcu
200 g cukru
1 čajová lyžička soli.

Postup:

Marhule cez noc namočíme do vody, ktorej má byť toľko, aby boli celkom ponorené. Vyberieme ich, zlejeme tekutinu a odložíme nabok. Zmiešame marhule, slivky, hrozienka, ďumbier a cukor a pridáme 250 ml zliatej šťavy z marhúľ. Uvedieme do varu a znížime teplotu tak, aby sa všetko zvoľna varilo. Na miernom plameni povaríme asi 10 až 15 minút, až kým omáčka nezhustne. Pridáme do nej ocot a nahrubo mleté chilli papričky. Osolíme a dôkladne ju premiešame, aby sa ovocie spojilo. Povaríme ešte asi 15 minút, až omáčka zhustne a je ako žlatína. Vychladíme ju a nalejeme do fliaš.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus