Spievajúca ryža

  autor   3316x

Suroviny:

100 g ryž s krátkym zrnom

Postup:

Príprava ryžovej kôrky: Ryžu 5 krát prepláchneme v studenej vode, až je odtekajúca voda čistá. Ryžu necháme odkvapkať, dáme ju do hrnca s 300 ml vody a uvedieme do varu. Znížime teplotu na mierny stupeň a ryžu pozvoľna varíme asi 20 minút. Odstavíme ju z plameňa a necháme prikrytú stáť asi 30 minút. Preložíme ju na panvicu s takou povrchovou úpravou, ktorá zabraňuje pripáleniu. Rovnomerne ju rozložíme vo vrstve hrubej asi 1 cm. Na veľmi miernom plameni ju zohrievame asi 50 minút. Obrátime ju a pečieme na miernom plameni ďalšiu hodinu. Ryža by mala byť dosť suchá. Rozkrájame ju na štvorce veľké 5 cm a skladujeme v sklenej nádobe s viečkom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus