Studený chlebový dezert

  autor   2431x

Suroviny:

250 ml šľahačky
1 lyžica masla
300 g starého ražného chleba
300 ml jablkovej drene
1 čajová lyžička brusnicového kompótu
2 lyžice práškového cukru.

Postup:

Čierny chlieb nastrúhame, premiešame s práškovým cukrom a opečieme na roztopenom masle za stáleho miešania dochrumkava. Potom ho vysypeme na misu a necháme vychladnúť. Pred podávaním časť vychladnutého chleba preložíme do inej misy, rozotrieme naň polovicu jablkovej drene, na ňu znova nasypeme vrstvu opražného chleba, rozložíme druhú polovicu jablkovej drene a zakončíme vrstvou chrumkavého chleba. V strede urobíme kopček zo šľahačky, ktorý ozdobíme brusnicovým kompótom. Zvyšnú šľahačku a kompót podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus