Sviatočná hubová polievka

  autor   4465x

Suroviny:

400 g čerstvých húb
200 ml smotany
1 žĺtok
100 g zeleru
100 g mrkvy
1 cibuľa
40 g masti
30 g hladkej múky
100 g uvarených rezancov
1200 ml hydinového vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Huby očistíme, nakrájame na plátky a opražíme na masti. Pridáme cibuľu, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Potom pridáme očistenú nakrájanú mrkvu a zeler. Zalejeme hydinovým vývarom a varíme domäkka. Prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali žĺtok a mleté čierne korenie. Uvedieme do varu a hneď odstavíme. Dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou a osolíme. Podávame s rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus