Sviečková na karí korení

  autor   2745x

Suroviny:

750 g sviečkovice
2 lyžice masla
trocha kokosového mlieka z konzervy
konzervované bambusové výhonky
nastrúhaný kokos na posypanie
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
kúsok čerstvého ďumbierového koreňa
karí korenie
šťava z polovice citróna
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na tenké plátky, namočíme do oleja, v ktorom sme rozmiešali soľ spolu s mletým čiernym korením a necháme marinovať v chlade asi 1 hodinu. Ďumbierový koreň olúpeme a nakrájame na lístky. Cibuľu nakrájanú nadrobno podusíme na masle spolu s vymiešaným cesnakom dozlata, posypeme karí a trocha podusíme. Potom pridáme nakrájaný ďumbier, citrónovú šťavu a kokosové mlieko. Povaríme na veľmi miernom ohni asi 15 minút, preložíme do hrnca a odložíme na teplé miesto. Na zvyšnom tuku opražíme plátky marinovaného mäsa dohneda, zamiešame ich do odložnej zmesi a podusíme asi 10 minút. Ak máme bambusové výhonky, pridáme ich k mäsu a trocha podusíme (asi 5 minút). Podávame posypané nastrúhaným kokosom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus