Sviečkovica na olivách

  autor   1947x

Suroviny:

800 g sviečkovice
2 vajcia uvarené natvrdo
100 ml bieleho vína
4 paradajky
čierne vykôstkované olivy
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
hladká múka
50 ml oleja
zelená petržlenová vňať
mleté biele korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu spolu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame na kolieska a jadrá vyberieme. Sviečkovicu nakrájame na rovnaké plátky hrubé asi 2 cm, ktoré obalíme osolenou múkou premiešanou s mletým čiernym korením, opečieme ich na rozpálenom oleji z obidvoch strán a preložíme do hrnca. Vo zvyšnom tuku najprv opražíme nakrájanú cibuľu dozlata, potom pridáme nakrájaný cesnak, paradajky a za stáleho miešania dusíme. Prilejeme biele víno, premiešame, nalejeme na opečené plátky sviečkovice a pridáme čierne olivy. Hrniec preložíme do vyhriatej rúry a dodusíme domäkka. Udusené mäso s omáčkou dáme na zohriatu misu a ozdobíme nasekanými vajciami uvarenými natvrdo a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus