Sviečkovica na smotane

  autor   2521x

Suroviny:

600 g hovädzej sviečkovice
50 g údenej slaniny
250 ml kyslej smotany
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
40 g tuku
40 g hladkej múky
citrónová šťava
mäsový vývar
cukor
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a okoreníme mletým korením. Rozhorúčime tuk a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Odložíme ho na teplé miesto. Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Pridáme opražné mäso, bobkový list, celé korenie, prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme asi 20 minút. Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus