Talianska zeleninová polievka

  autor   2900x

Suroviny:

2 kuracie prsia
150 g nastrúhaného parmezánu
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
100 g zeleru
1 červená paprika
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 zväzok jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
100 g rezancov do polievky
3 lyžice olivového oleja
1000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej rozpálime v hrnci, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a opečieme zo všetkých strán. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a krátko opražíme. Zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na tenké prúžky a pridáme k mäsu. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Okoreníme bobkovým listom, tymianom a rozmarínom a povaríme asi 10 minút. Pridáme rezance a podľa veľkosti ich necháme povariť asi 5 až 8 minút. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, nastrúhaným syrom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus