Teľacia sviečkovica I.

  autor   1914x

Suroviny:

600 g teľacej sviečkovice
masť
mletá sladká červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Teľaciu sviečkovicu umyjeme a osušíme, potom osolíme a mierne opaprikujeme. Do pekáča dáme masť, na ňu vložíme mäso, ktoré na povrchu potrieme ešte masťou. Vložíme do horúcej rúry, často podlievame a upečieme namäkko. Občas podlejeme lyžicou vody. Po upečení nakrájame na plátky. Do výpeku nalejeme 1 až 2 lyžice vody a povaríme. Potom nalejeme na pečené mäso. Podávame s ryžou s hubami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus