Teľacie kotlety I.

  autor   1715x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna
100 g údenej slaniny
50 g húb
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky z teľacieho mäsa jemne naklepeme, ku každému pripevníme plátok údenej slaniny, osolíme a opaprikujeme. V horúcej masti z oboch strán opatrne opečieme. Z nádoby odlejeme toľko masti, aby jej na dne ostalo iba trochu. Pridáme k nej lyžicu múky, dobre pomiešame, zriedime vodou alebo vývarom a nalejeme na kotlety. Podávame so zeleným hráškom alebo s varenými zemiakmi posypanými nadrobno nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou .

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus