Teľacie mäso na istrijský spôsob

  autor   1826x

Suroviny:

1000 g teľacieho stehna
1 jahňacie okružie
100 g surovej údenej šunky
100 g masla
200 ml bieleho vína
150 g mrkvy
2 bobkové listy
1 byľ rozmarínu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso vykostíme, pomelieme, osolíme, okoreníme a upravíme do tvaru stehna. Potom ho obalíme tenkými plátkami šunky. Obalené mäso vložíme do okružia a dáme na pekáč vymastený maslom. Mäso obložíme nahrubo nakrájanou mrkvou, bobkovým listom a rozmarínom. Polejeme ho vínom a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi 1 hodinu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame na tenké plátky. Do výpeku prilejeme trocha vody, povaríme a pretrieme cez sitko. Mäso podávame so šťavou a zemiakovými haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus