Teľacie medailóniky v estragónovej omáčke

  autor   1797x

Suroviny:

4 rezne z teľacej sviečkovice hrubé asi 4 cm
50 g masla
4 lyžice bieleho vína
1 lyžica koňaku
1 lyžica octu
2 lyžice vody
2 malé cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
2 vetvičky estragónu
1 lyžica mletého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Teľacie mäso nakrájame na menšie rezne a natrieme z oboch strán mletým čiernym korením. Obalíme v múke. Do horúceho oleja pridáme strúčiky cesnaku a v ňom mäso z oboch strán opečieme (asi 3 minúty). Vnútri má byť mäso ešte polosurové. Osolíme a odložíme na teplé miesto. Olej zlejeme, strúčiky cesnaku necháme v panvici. V druhej nádobe roztopíme maslo. V ňom opražíme cibuľu do sklovita, zriedime octom, posolíme, okoreníme a necháme dusiť 2 minúty. Zriedime bielym vínom a koňakom a tekutinu necháme prevariť. Korenie na teľacie mäso rozpustíme v horúcej vode alebo vo víne. Pridáme niekoľko lístkov estragónu. Dáme do základu. Pridáme na hrot noža masla a opatrne zatrepeme. Vyberieme strúčiky cesnaku a omáčku ešte raz dochutíme. Teľacie medailóniky dáme na taniere, oblejeme estragónovou omáčkou a ozdobíme ďalšími lístkami estragónu. Podávame s duseným špenátom alebo s inou zeleninou, hodia sa aj opekané zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus