Teľacie obličky na liežsky spôsob

  autor   1820x

Suroviny:

5 teľacích obličiek
100 g masla
100 ml ginu na flambovanie
5 borievok
100 ml hydinového vývaru
na hrot noža mletého čierneho korenia.

Postup:

Borievky podrvíme v mažiari. Obličky očistíme, zbavíme tuku, umyjeme, osušíme a rozrežme po dĺžke. Na panvici roztopíme maslo, pridáme podrvené borievky a trocha ich opražíme. Potom pridáme obličky reznou stranou nadol, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme z každej strany asi 4 až 5 minút. Opečené obličky zalejeme zohriatym ginom (prípadne iným destilátom s obsahom aspoň 45 % alkoholu) tak, ž ho nalejeme do šťavy a nie priamo na obličky. Alkohol zapálime a obličky flambujeme za občasného potrasenia panvicou. Keď plamene zhasnú, prilejeme horúci hydinový vývar, prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Nakoniec osolíme. Podávame na zohriatej kovovej mise, s vyprážanými zemiakovými hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus