Teľacie rezne so sardelkami

  autor   1817x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 sardelky (alebo 2 čajové lyžičky sardelovej pasty)
4 vajcia
40 g tuku
1 lyžica oleja
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežme, osolíme, okoreníme a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pridáme vykostené nasekané sardelky, opražíme, podlejeme vývarom z kostí a udusíme takmer domäkka. Mäkké mäso uložíme na zohriate taniere a obložíme pražnicou, ktorú pripravíme z oleja, vajec a petržlenovej vňate. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus