Tlačenka

  autor   2227x

Suroviny:

1500 g bravčového mäsa
1 bravčové črevo
50 g cesnaku
20 g štipľavej mletej červenej papriky
20 g sladkej mletej červenej papriky
10 g nahrubo pomletého čierneho korenia
25 g soli.

Postup:

Bravčové mäso (krkovičku alebo plece) nakrájame na malé kocky a okoreníme zmesou štipľavej a sladkej mletej červenej papriky, soli a mletého čierneho korenia. Pridáme najemno nasekaný cesnak a dôkladne premiešame. Navlhčené črevo naplníme koreneným mäsom, pričom dávame pozor, aby nevznikli vzduchové bubliny. Naplnené črevo na oboch koncoch zviažme špagátom a zavesíme do udiarne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus