Treska na domácky spôsob

  autor   3287x

Suroviny:

4 porcie tresčieho filé po 250 g
200 ml bieleho vína
100 ml octu
400 ml mäsového vývaru
pár borievok
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 150 g nastrúhaného syra
2 vajcia uvarené natvrdo
2 surové vajcia
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 šálka strúhanky.

Postup:

Filé umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Biele víno, ocot, mäsový vývar, bobkové listy a borievky dáme do hrnca, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a privedieme do varu. Pridáme filé a povaríme asi 10 až 15 minút. Do vhodnej nádoby dáme vajcia uvarené natvrdo a strúhanku. Paradajkový pretlak vymiešame so surovými vajciami, spolu s nastrúhaným syrom a oreganom dáme do nádoby a vypracujeme hladkú masu. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Filé vyberieme z vývaru a dáme do ohňovzdornej misy. Navrch rozložíme syrovú masu, zapečieme v rúre alebo na grile dozlata a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus