Uhorky a mrkvu nakrájame na dlhé pásiky. Paradajky

  autor   1302x

Suroviny:

200 g nastrúhaného syra Niva
pol bielej kapusty
2 jablká
1 hlávka zeleného kučeravého šalátu
1 hlávka karfiolu
4 okrušteky sendviča
1 viazanička pažítky
1 lyžica oleja. Nálev: 1 lyžica kyslej smotany
1 čajová lyžička francúzskej horčice
3 lyžice oleja
1 lyžica vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyjeme a osušíme listy šalátu. Kapustu opláchneme, vyrežme hrubé časti a nastrúhame čo najjemnejšie na dlhé rezančeky. Karfiol rozoberieme na ružice a dáme na 3 až 4 minúty do vriacej vody ochutenej octom. Jablká umyjeme, odstránime jaderníky a aj so šupkou ich nakrájame na jemné polmesiačiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Sendvič pokropíme olejom a opražíme dozlata. Do šalátovej misy rozložíme listy šalátu, nakrájanú kapustu, karfiol a sendvič. Posypeme nadrobno nasekanou pažítkou a nastrúhaným syrom. Nálev: horčicu, ocot, smotanu a korenie vymiešame dohladka a polejeme ním šalát.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus