Vajcia plnené rybou

  autor   2530x

Suroviny:

1 vajce
300 g tresky (alebo inej ryby) 2 čajové lyžičky kyslej smotany
1 čajová lyžička masla na opražnie chleba
2 čajové lyžičky majonézy
2 krajce chleba
petržlenová vňať.

Postup:

Vajcia uvarené natvrdo rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtok vyberieme. Bielky plníme plnkou z pomletej podusenej ryby (uvarenej v malom množstve vody pod pokrievkou, aby v nej zostali všetky živiny), kyslej smotany alebo majonézy. Ozdobíme žĺtkom vymiešaným s kyslou smotanou a majonézou. Plnené vajcia dáme na kúsky opražného bieleho chleba natretého zmesou, ktorou sme plnili vajcia a posypeme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus