Varaždínska torta

  autor   2610x

Suroviny:

Cesto: 6 žĺtkov
10 bielkov
250 g masla
200 g čokolády na varenie
120 g múky
250 g práškového cukru. Plnka: 150 ml šľahačky
500 g gaštanov
100 g práškového cukru. Poleva: 140 g masla
100 g čokolády na varenie
140 g práškového cukru.

Postup:

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridáme žĺtky a nastrúhanú čokoládu. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s múkou vmiešame do masy. Tortovú formu vymastíme maslom, pomúčime a vylejeme do nej cesto. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 oC. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť. Medzičasom si pripravíme plnku. Šľahačku ušľaháme s cukrom a zmiešame s uvarenými, olúpanými a prepasírovanými gaštanmi. Tortový korpus prekrojíme na dvoje a potrieme plnkou. Nakoniec si pripravíme polevu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame rozpustenú čokoládu a polevou polejeme povrch torty.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus