Varená hovädzia špička

  autor   2312x

Suroviny:

1000 g špičky z hovädzieho stehna
petržlen
mrkva
zeler
pór
1 cibuľa
2000 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyté mäso vložíme do vriaceho vývaru a keď vývar začne vrieť, plameň stíšime. Mäso varíme odokryté na najslabšom plameni. Počas varenia osolíme a okoreníme. Petržlen, zeler, mrkvu a pór očistíme, nakrájame a pridáme k mäsu. Očistenú, na kolieska nakrájanú cibuľu spolu s bobkovým listom pridáme po 1 hodine varenia. Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na úhľadné rezy, urovnáme ich na zohriatu misu, trocha zalejeme čistým vývarom a štedro posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s rozličnou čerstvou alebo konzervovanou zeleninou, teplými a studenými omáčkami alebo s jablkovým chrenom a so zemiakmi. Z vývaru môžme pripraviť chutnú a výživnú polievku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus