Varené hovädzie mäso II.

  autor   1813x

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa
5 vajec
štvrť nakrájanej cibule
150 g múky
2 lyžice masti
lyžica zelenej petržlenovej vňate
kôra z polovice citróna
trocha paštétového korenia
1 lyžica masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z múky, lyžice masti, 1 vajca a soli vymiešame cesto. Vyvaľkáme a natrieme plnkou. Mäso z polievky pomelieme. Do nádoby dáme lyžicu masti, nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a primiešame pomleté mäso. Pridáme 2 vajcia, nastrúhanú citrónovú kôru, paštétové korenie a dobre premiešame. Nahrubo nanesieme na kraj vyvaľkaného cesta a zvinieme. Potrieme vajcom a v rúre upečieme. Pred podávaním ozdobíme krúžkami citróna a pridáme vhodnú omáčku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus