Varené hovädzie mäso IV.

  autor   2650x

Suroviny:

500 g zvyškov vareného hovädzieho mäsa
250 g surového bravčového (alebo teľacieho mäsa)
100 g šunky
200 ml smotany
250 g ryž
2 cibule
masť
lyžica zelenej petržlenovej vňate
mletá sladká červená paprika
soľ.

Postup:

Varené hovädzie mäso nakrájame na kocky (najskôr odstránime šľachy). Medzitým pripravíme perkelt zo surového mäsa, masti a cibule. Pridáme nakrájané hovädzie mäso a ďalej dusíme. Ryžu pripravíme v masti, pridáme vodu alebo vývar a varíme, kým ryža nezmäkne. K ryži pridáme nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a šunku. Na misu dáme do prostriedka perkelt, do jeho šťavy primiešame smotanu a mletú červenú papriku a perkelt zalejeme. Okolo perkeltu dáme ako veniec ryžu a šunku. Podávame horúce.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus