Viedenská roštenka

  autor   5340x

Suroviny:

400 g hovädzej roštenky
2 cibule
masť
20 g hladkej múky
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Roštenku nakrájame na rezne, ktoré jemne naklepeme a okraje narežme. Opečieme v rozpálenej masti z oboch strán, osolíme, okoreníme a odložíme na teplé miesto. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú 1 cibuľu, primiešame mletú papriku a podlejeme vývarom. Vložíme naspäť mäso a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou a povaríme. Druhú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, opražíme na masti a obložíme ňou roštenky. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus