Viedenské teľacie rezne

  autor   2871x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo z pleca)
2 vajcia
1 lyžica mlieka
2 lyžice polohrubej múky
tuk na vyprážanie
1 citrón
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
8 lyžíc strúhanky
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na 4 rezne. Naklepeme, osolíme a kraje narežme. Pripravené rezne obalíme múkou, vajciami, ktoré sme rozšľahali s mliekom a preosiatou strúhankou. Vypražíme v rozpálenom tuku z jednej strany dozlata, obrátime, zakryjeme a pomaly vypražíme aj z druhej strany. Podávame ihneď po vypražní, pokvapkané citrónovou šťavou a ozdobené plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Servírujeme s opekanými alebo varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus